Start uitvoering MFC Krefeld

Met de start sloop van de bestaande gebouwen is multifunctioneel centrum Krefeld de uitvoeringsfase ingegaan. Het centrum, wat in opdracht van Krefelder Bau GmbH wordt gebouwd, gaat een mix van kantoren, restaurants, woningen, gezondheidszorg en retail huisvesten op een locatie die gekenmerkt wordt door zowel grote blokken als kleinschalige woningbouw. Deze verschillende schalen, in combinatie met een complexe kavel, vragen om een gedifferentieerde inbreiding.

Het ontwerp van De Zwarte Hond en Office 03 bestaat uit een ensemble van individueel te onderscheiden volumes die zich toch presenteren als een eenheid. Deze diversiteit verbindt de verschillende schalen van de omringende bebouwing en zorgt dat elke functie een eigen herkenbare plek binnen het geheel krijgt. De doorgaande passage maakt het grote complex te behappen en zorgt voor lucht en ruimtelijkheid. 

Doordat het complex opgedeeld is in individuele volumes kan maatwerk worden geleverd: aan de Ostwall ontstaat door ten opzichte van elkaar verschoven volumes een brede, twee verdiepingen hoge entree naar de passage. Aan de Neuer Linner Straße ontstaat een stevige hoek door het vijf verdiepingen hoge volume en aan de Petersstraße creëren de terugliggende blokken ruimte voor terrassen.

Volgens planning zal het gebouw eind 2017 opgeleverd worden.

Lees meer.

Neem voor meer informatie contact op met Matthias Rottmann.