Stoer, professioneel onderkomen voor Praktijkschool LMC Pro

De Praktijkschool van LMC Pro krijgt een nieuwe plek aan de Schere in Rotterdam Zuid; een stoer, professioneel gebouw, waarin de fraaie ruimten van het praktijkonderwijs het middelpunt zullen vormen. Deze ruimten liggen als transparante dozen rondom het centrale hart. Vanaf de omloop op de verdieping (waar de theorielokalen zich bevinden) is er overal zicht op het praktijkonderwijs. Er wordt gekookt, er worden fietsen gerepareerd en er wordt gelast in de metaalwerkplaats. Door de opzet rondom het centrale hart kan iedereen zich goed oriënteren en is het gebouw tevens zeer flexibel en gemakkelijk aanpasbaar.

Het herkenbare gebouw is uitnodigend en past in de buurt Zuidwijk, maar ook bij de belevingswereld van een tiener. De diepe negges aan de buitenkant geven het gebouw plastiek en vormen tevens de vaste zonwering, waardoor het transparante gebouw koel blijft in de zomer. Het glas in het dak ligt op het noorden en op de schuine delen komen zonnecellen.

De praktijk is de verbindende factor, zowel binnen de school als met de buurt. Buurtbewoners zouden gebruik kunnen maken van het restaurant en de fietsenmaker Het gebouw straalt de professionele werkomgeving uit, waar de leerlingen na hun opleiding zullen gaan werken.

Praktijkschool LMC Pro wordt gebouwd in opdracht van de gemeente Rotterdam. Passend onderwijs voor de doelgroep (praktijkonderwijs) en een gebouw dat goed in de omgeving past zijn hierbij de uitgangspunten. LMC Pro, gemeente Rotterdam en De Zwarte Hond starten deze zomer met het voorlopig ontwerp.