The Warehouse: belangrijke mijlpaal in transformatie Rodeweeshuisstraat

in de Rodeweeshuisstraat is onlangs 'The Warehouse' opgeleverd. in het voormalige distributiepand van de V&D bevinden zich nu een winkel en 24 compacte, luxe appartementen, verdeeld over vier bouwlagen. De gesloten distributiegevel is vervangen door een open, transparante gevel. Hiermee is de begane grond en het souterrain getransformeerd tot een aantrekkelijke winkelruimte met veel glas. Grote vides achter de glazen gevel verbinden het souterrain met de begane grond en met de straat. De Zwarte Hond maakt in het ontwerp dankbaar gebruik van de karakteristieke elementen van de wederopbouwarchitectuur. De betonconstructie geeft het interieur een loftachtige, industriële sfeer. Zo krijgt de naoorlogse architectuur een nieuw 21e-eeuws leven.

Dit project is onderdeel van de samenwerking met vastgoedontwikkelaars MWPO en Beauvast waarmee De Zwarte Hond in het centrum van Groningen de Rodeweeshuisstraat transformeert van een donkere achterafstraat tot een levendig onderdeel van het stadshart. Naast de verbouwing van het voormalige distributiepand wordt gewerkt aan de transformatie van het oude V&D-pand en de bouw van Mercado, een overdekte markt met appartementen erboven. De drie projecten samen zorgen voor een revitalisatie van de publieke ruimte. Stedenbouw en architectuur worden gecombineerd en geïntegreerd om de (binnen)stad beter te maken.

Dank aan allen die dit unieke gebouw mogelijk hebben gemaakt, waaronder MWPO en Beauvast (vastgoedontwikkelaars), Bouwbedrijf Kooi (verantwoordelijk voor de bouw), Kooistra Feenstra (adviseur winkelruimte) en Pandoma Makelaars (begeleiding verkoop van de appartementen).