Vaststelling Gebiedsplan Boven Havenkwartier Kampen

Van een onaantrekkelijke plek naar een levendige hotspot. De Zwarte Hond maakt in opdracht van ontwikkelaars Junco BV en Mateboer Groep BV het Gebiedsplan Boven Havenkwartier in Kampen. De vaststelling van het Gebiedsplan door de gemeente Kampen vormt een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het Boven Havenkwartier. De komende periode werkt De Zwarte Hond in samenwerking met Juli Ontwerp en The Missing Link het plan uit tot een definitief gebiedsplan met een ontwerp voor de architectuur.

De bebouwing langs de Bovenhaven is divers in programmering. Naast wonen is er langs de kade ruimte voor kleinschalige winkels en levendige functies zoals daghoreca of een koffietent. Het Havenplein, gelegen aan de IJssel, biedt ruimte voor buurt gerelateerde activiteiten

Zo verandert het Boven Havenkwartier van een onaantrekkelijke plek aan de rand van de binnenstad in een nieuwe, levendige hotspot aan het water. Waar het straks heerlijk wonen en werken is. En je ‘s avonds geniet van een drankje op het terras aan het water.