Verbouwing GasTerra-kantoor met gepast kabaal van start

Afgelopen woensdag 30 mei werd het officiële startsein gegeven voor de verbouwing van GasTerra’s nieuwe kantoor in het centrum van Groningen. Een goed moment volgens de betrokken partijen (GasTerra, Triodos Vastgoedfonds, BAM Utiliteitsbouw, de gemeente Groningen en De Zwarte Hond) om een officieel tintje te geven aan de start van de bouwwerkzaamheden. Jacob Kielman, commercieel directeur van GasTerra en Guus Berkhout, directeur van Triodos Vastgoedfonds, deden dat  symbolisch door een gat in de kale betonvloer te boren.

Na afloop van de officiële handeling, gefilmd door ProTime, heeft Jurjen van de Meer nog enkele impressies van het toekomstige gebouw getoond. Het ontwerp stelt GasTerra in staat om Het Nieuwe Werken in de praktijk te brengen. Als afsluiting werden in een panelgesprek, waarin Jurjen van de Meer, Jacob Kielman, Guus Berkhout, BAM-directeur Maarten Volbeda en Esseline Schieven, directeur ontwikkeling en uitvoering RO/EZ van de gemeente Groningen deelnamen, de visies op dit unieke verduurzamingsproject uitgewisseld.

Vanaf begin volgend jaar wordt het hoekpand aan de Stationsweg het nieuwe onderkomen van GasTerra.  In plaats van nieuwbouw is gekozen voor een unieke, duurzame verbouwing van een bestaand pand.  Het doel van deze verbouwing? Van energielabel G naar A+. De samenwerking tussen Triodos en GasTerra is een bijzondere constructie; huurder en verhuurder werken samen om een bestaand pand compleet energiezuinig te maken. Aan De Zwarte Hond de eer om dit te verwezenlijken.
 

Voor meer info mail architect Tjeerd Jellema.