Voormalige paardenrenbaan wordt woonwijk aan meer

De Zwarte Hond heeft de opdracht gekregen een masterplan uit te werken voor de voormalige paardenrenbaan in het stadsdeel Hillerheide in Recklinghausen. Het gebied, 34 hectare groot, is een van de belangrijkste ontwikkellocaties van Recklinghausen. Hier komt een nieuwe, toekomstgerichte woonwijk.

De nieuwe wijk krijgt een speciale identiteit en kwaliteit dankzij de aanleg van een meer – ellipsvormig, net als het iconische racecircuit. De Zwarte Hond werkt aan een overkoepelend ontwikkelingsconcept voor de voormalige paardenrenbaan en een paar kleinere aangrenzende gebieden in stadsdeel Hillerheide. Het masterplan bouwt voort op het raamwerkplan van Reicher Haase Associates voor de ontwikkeling van ‘See-Quartier Recklinghausen’.

Met dit project staat De Zwarte Hond de komende drie tot vier jaar voor een spannende, veeleisende en complexe opgave, zowel qua planning als conceptueel. De ambitie van het project, met ongeveer 1.500 geplande wooneenheden, is om vandaag na te denken over het leven van morgen en baanbrekende nieuwe wegen te verkennen op het gebied van onder meer mobiliteit, energie, klimaatbescherming en het gebruik van duurzame bouwmaterialen.

De komende tijd werkt De Zwarte Hond samen met opdrachtgever Stadtentwicklungsgesellschaft Recklinghausen GmbH (SER) en een team van ervaren gespecialiseerde planners aan de concretisering van het bestaande raamwerkplan en een doorkijk naar de volgende stappen, zoals de bestemmingsplannen, beeldkwaliteitsplannen en de participatie van omwonenden voor de inrichting van de openbare ruimte.