Daan Zandbelt spreekt op Urban Meeting IABR-2016

Op 10 december presenteerde Daan Zandbelt tijdens de Urban Meeting van IABR-2016 de tussenstand van het ontwerpend onderzoek dat hij doet met Projectatelier Rotterdam. Daan Zandbelt is hiervan ateliermeester. Het thema van projectatelier Rotterdam is ‘De productieve stad’ en is een van de vier research & development projecten van IABR-2016. Het project wordt uitgevoerd door De Zwarte Hond, marco.broekman en L’AUC (Parijs). Tijdens de Urban Meeting presenteerde Daan de beloften van de maakeconomie, hoe deze voor Rotterdam kunnen worden verzilverd en welke ruimtelijke kwaliteiten kunnen daarbij worden ingezet. “Het was een interessante avond, met een mooie opkomst, die voldoende stof heeft opgeleverd om het onderzoek verder te brengen en de resultaten in april 2016 tijdens de biënnale te presenteren", aldus Daan Zandbelt.

Naast Projectatelier Rotterdam zijn er ook ateliers in Groningen, Utrecht en Brussel. In november 2015 was Jeroen de Willigen al betrokken bij het inspiratiefestival over de toekomst van de stad Groningen ‘Let’s Gro’. Ook dit festival had een link met IABR-2016 in de vorm van ateliermeester Jandirk Hoekstra van Projectatelier Groningen. Gedurende Let’s Gro ging Jeroen de Willigen in zijn functie als Stadsbouwmeester van Groningen in debat tijdens het onderdeel de ‘Groninger Narratieven’. De Narratieven vertellen het verhaal over de ruimtelijke ontwikkeling van Groningen, zoals de stad nu is.

De zevende editie van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam gaat in april 2016 van start. Gedurende 2016 zal Daan Zandbelt met Projectatelier Rotterdam betrokken blijven bij IABR-2016.