De Zwarte Hond lanceert serious game: Kettingreactie

Op 6 juni overhandigde De Zwarte Hond partner Daan Zandbelt op de PROVADA het eerste exemplaar van Kettingreactie aan Jos Melchers, Directeur Gebiedsontwikkeling bij de gemeente Rotterdam. Kettingreactie is een serious game waarmee overheden, ontwikkelaars en ontwerpers worden uitgedaagd om slimme, integrale oplossingen te zoeken voor hun dorpen en steden.

Nederland staat de komende jaren voor een aantal grote transities. in 2030 willen we de klimaatdoelen van Parijs gehaald hebben, in 2040 moeten er een miljoen extra woningen zijn gebouwd en in 2050 willen we een circulair draaiende economie hebben. Maar ook een gezonde bevolking, economische vitaliteit, aantrekkelijke natuur en optimale bereikbaarheid zijn opgaven die hoog op onze agenda staan.

Met Kettingreactie willen wij overheden, ontwikkelaars en ontwerpers uitdagen om niet één opgave tegelijk aan te pakken, maar om er meerdere te combineren, om zo slimme, integrale oplossingen te vinden voor hun dorpen en steden. Oplossingen die een multiplier-effect hebben. Op die manier hebben investeringen een optimaal rendement en wordt er eenvoudiger draagvlak gecreëerd.

Ontwikkelaars, ontwerpers en overheden kunnen met Kettingreactie zelf aan de slag om te onderzoeken hoe in hun gemeente, buurt of project zo veel mogelijk bijvangst en dubbele doelstellingen kunnen worden gerealiseerd. Misschien kan de woningbouwopgave de energieopgave helpen, of kan de mobiliteitstransitie worden ingezet om de gezondheid van de bevolking te stimuleren. Combineer de 40 instrumentkaarten en ontdek wat er allemaal nog meer mogelijk is.

Lees meer