Feestelijke viering voor start bouw The Orchard!

Afgelopen week werd met alle betrokken partijen gevierd dat de bouw is begonnen voor The Orchard in Rijswijk. In deze bijzondere tijd met veel uitdagingen voor de architectuur- en woningbouwsector, zijn we ontzettend blij en trots dat dit mooie project nu een nieuwe fase ingaat.

Het In De Bogaard Stadscentrum, waarnaar de nieuwe naam The Orchard verwijst, is een van de oudste winkelcentra in Nederland. Het blaast nieuw leven in het Rijswijkse winkelcentrum door te verduurzamen en de openbare ruimte te herinrichten. In plaats van een monofunctioneel winkelcentrum, wordt het een groenstedelijk milieu met nieuwe, betaalbare en duurzame huurwoningen en winkels.

The Orchard bestaat uit twee gebouwen. The Orchard II is ontworpen door Nudus. Wij hebben het ontwerp voor The Orchard I gemaakt, een stadsblok dat bestaat uit twee woontorens die zijn verbonden door een tussenvolume. De plint, met een mix van winkels en horeca, is afgewerkt met natuursteen en vormgegeven met driehoekige erkers. Samenhang ontstaat door de vorm van de erkers in de plint terug te laten komen in de balkons van de woontorens. De daktuin op de vierde verdieping laat bewoners van de buitenlucht genieten en zorgt voor een gezonde leefomgeving.