Park Paviljoen De Hoge Veluwe wint International Architecture Award

Met trots kunnen we melden dat het Park Paviljoen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, ontworpen door De Zwarte Hond en Monadnock, een van de winnaars is van de prestigieuze International Architecture Awards 2020, uitgereikt door The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies en The Chicago Athenaeum.

Het Park Paviljoen is het bezoekerscentrum van het Nationale Park De Hoge Veluwe in Otterlo en omvat een restaurant, een parkwinkel en educatie- en ontvangstruimten. Het werd in juni 2019 in gebruik genomen en ontving sindsdien talloze lovende kritieken. Het werd genomineerd voor Architectenweb Publiek Gebouw van het Jaar 2019, de ARC19 Detail Award en de Reynaers Projectprijs 2019. De nu toegekende International Architecture Award laat zien dat het gebouw ook buiten Nederland de aandacht trekt.

Met de winst verkeren De Zwarte Hond en Monadnock in goed gezelschap. Andere prijswinnaars in de editie van dit jaar zijn onder andere Mecanoo (National Kaohsiung Centre fort he Arts), MVRDV (Valley), Herzog & de Meuron (Jade Signature), Morphosis (Kolon One & Only Tower), Gehry Partners (Philadelphia Museum of Art) en Aedas (Hong Kong West Kowloon Station).