Park Paviljoen finalist bij de IFI DDA awards

Het Park Paviljoen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, ontworpen door De Zwarte Hond en MONADNOCK, is geselecteerd als finalist voor de IFI DDA award in de categorie 'Humanitairian'. Finalisten lopen met hun projecten voorop in de interieurarchitectuur/ontwerpwereld; ze hebben op het hoogste niveau bijgedragen aan het hoger leggen van de lat van ontwerpinnovatie en uitmuntendheid.

Het Park Paviljoen voegt een extra beleving toe aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het is een natuurlijk onderdeel van het landschap en de parkbeleving geworden. De samenwerking met licht- en interieurontwerpers (Beersnielsen en Vos Interieur en Piet Hein Eek) was essentieel. Een grote glazen gevel over de gehele lengte geeft een prachtig uitzicht op de prachtige omgeving. Achter de glazen wand bevindt zich de centrale ruimte, een grote 'huiskamer' met een stijlvolle trap in het midden en een open haard aan het einde.

Boven de hoofden van de bezoekers strekt het gewelfde plafond zich uit over de gehele lengte van de ruimte. Negen kroonluchters projecteren een magisch patroon op het plafond, gebaseerd op een algoritme van de zon die door de bladeren schijnt.

De winnaar wordt op 22 februari bekendgemaakt.