© Sebastian van Damme

© Sebastian van Damme

Subtiele toevoeging met een groot effect

In opdracht van CBRE Investment Management, de eigenaar van Delftse Poort, zijn we gevraagd om een verbinding te maken op de zevende verdieping van het gebouw tussen twee torens. Deze skybridge geeft de Delftse Poort als multi-tenant kantoorgebouw nog meer diversiteit en waarde omdat het de vloeren van de hoog- en de laagbouw met elkaar verbindt. Dit sluit aan bij de marktvraag naar grote, aaneengesloten – of in elk geval met elkaar verbonden – kantoorvloeren. Als eigenaar van Bonnema architecten was het een mooie kans om aan het bekende icoon pal naast het Centraal Station te werken.

De skybridge is zichtbaar vanaf straatniveau maar gaat op in de bestaande bebouwing vanuit andere standpunten. Omdat er een verspringing is tussen de verdiepingsvloeren is de nieuwe luchtbrug geknikt en ligt er een trap in ter overbrugging. Door twee gebouwdelen te verbinden ontstaan grotere verhuurbare vloeroppervlakten. Bovendien wordt het gebouw hierdoor diverser en krijgt het een langere levensduur.

De architectuur is opvallend maar passend bij het ontwerp van Bonnema. Aan de buitenkant heeft de skybridge een eigen karakter door de subtiele ribbetjes die een bijzonder detail vormen in de naden van de gevels en het plafond. De materialen zijn passend door het gebruik van hoogglans aluminium en transparant glas met een zwarte hoogglans coating aan de binnenzijde bij de vloerranden. De kozijnen zijn ook rank en strak, gemaakt van zwart hoogglans aluminium. De kleur refereert naar de bekende zwarte glanzende natuurstenen steunberen die in het ontwerp zitten.

Vanuit de skybridge is er ook een prachtig nieuw uitzicht op de modernistische en monumentale architectuur van Bonnema.