Wonen in de Boezem

In Rotterdam is aan de Boezemweg, vlakbij het Oostplein, begonnen met de bouw van 80 appartementen, die De Zwarte Hond ontwierp in opdracht van Waaijer Projectrealisatie. Het complex vult een al vele jaren braakliggend terrein.

De Boezem, zoals het complex is genoemd, bestaat uit twee volumes, geplaatst op een ondergrondse parkeerlaag. Het deel aan de kant van de Boezemweg is zeven verdiepingen hoog. De onderste lagen richten zich op de straat, de bovenste hebben een omgekeerde oriëntatie en kijken uit in westelijke richting, op de skyline van Rotterdam. Het tweede, lagere volume is gelegen aan het achterliggende plantsoen. Tussen de twee volumes bevindt zich een besloten binnentuin, van waaruit de onderste drie lagen worden ontsloten. De bovenste vier verdiepingen van het hoge volume worden ontsloten vanuit fraai in de straatgevel opgenomen galerijen.

De woningen zijn gericht op het middelhoge huursegment en variëren in grootte van 60 tot 110 vierkante meter. De materialisering van baksteen en betonnen kaders sluit – net als de strakke ritmering van de gevels – goed aan bij de stijl van de omliggende wederopbouwarchitectuur. Oplevering is voorzien voor 2022.