Woningen Kempkensberg in aanbouw

in Groningen vordert de bouw van de woningen van De Zwarte Hond aan de Kempkensberg gestaag. in opdracht van Slokker Vastgoed is een complex van 36 koop- en 40 huurwoningen ontworpen. Het project grenst samen met het DUO-gebouw van UNStudio aan de openbare stadstuin. Bijzonder aan de locatie is ook dat door de aanstaande overkluizing van de Ring Zuid de verbinding met de binnenstad sterk wordt verbeterd.

Het aardbevingsbestendige complex bestaat uit twee langgerekte volumes van vijf bouwlagen hoog, georiënteerd op het zuiden en gelegen op een gezamenlijke parkeergarage. Tussen de twee volumes ligt een centraal plein dat dienst doet als hoofdontsluiting en dat als een stedelijk balkon uitkijkt over het stadspark. De horizontale geleding en de lichte kleur van de gebouwen sluit aan bij de architectuur van het naastgelegen DUO-gebouw.

Naast de combinatie van huur en koop bieden de appartementen ook diversiteit in woonoppervlak, variërend van 90 tot 200 vierkante meter. Zo wordt deze mooie plek die ooit onderdeel uitmaakte van de Helperlinie voor verschillende doelgroepen bereikbaar.