Assen meest gewaardeerde station van Drenthe

In de jaarlijkse Stationsbelevingsmonitor (SBM) van ProRail en Nederlandse Spoorwegen worden reizigers gevraagd naar hun mening over stations. Assen scoort met een 7,6 hoger dan het landelijk gemiddelde van 7,21 en staat op nummer 1 in de lijst van Drentse stations.

Volgens de NS benadrukt dit onderzoek het belang van de connectie tussen station en omgeving. Sebastiaan de Wilde, Directievoorzitter NS Stations, stelt zelfs: “Een station krijgt pas een ziel als het verbonden is met zijn omgeving.”

Het is geen toeval dat dit een essentieel aspect vormt van het Assense Station. De driehoekige stationskap overspant het nieuw uitgebreide spoortraject volledig en speelt zo een cruciale rol in het verbinden van de oostelijke en westelijke stadsdelen. Destijds was deze houten spooroverbrugging uniek en markeerde het de eerste realisatie van dit concept in Nederland. De combinatie van baksteen, hout en glas past bij het karakter van de Drentse hoofdstad, maar creëert ook op een eenvoudige en ruimtelijke manier een grootse entree naar de stad. Wij zijn dan ook verheugd te horen dat reizigers het station zeer positief waarderen.

Bekijk hier de volledige resultaten van de Stationsbelevingsmonitor.