De Zwarte Hond en MWPO realiseren dé Superhub van de toekomst in Meerstad

In de wijk Groenewei in Meerstad ontwikkelt MWPO SuperHub Meerstad, dé supermarkt van de toekomst. De Zwarte Hond is de architect van het gebouw. De SuperHub wordt gebouwd door Brands Bouw.

De SuperHub Meerstad is een vernieuwend winkelconcept waar men niet alleen de dagelijkse boodschappen kan doen, maar waar ook een aanvullend programma wordt aangeboden, zoals in eerste instantie een café en een gezondheidscentrum. Daarmee is de SuperHub een pioniersgebouw dat meegroeit met de wijk, dat voorziet in primaire levensbehoeften maar ook in ontmoeting, reuring en vertier. Het gebouw is transparant en alzijdig, met een duurzame, houten draagconstructie. Door de royale bouwhoogte wordt het een prachtige publieke ruimte. Als alles volgens planning verloopt, wordt de SuperHub medio augustus 2022 in gebruik genomen.

De nieuwe school IKC Groenewei krijgt ook zijn plek aan het plein waar ook de SuperHub wordt gerealiseerd. Dit plein wordt een bijzonder onder landschapsarchituur aangelegd voorzieningencluster om de ontmoeting in de wijk Groenewei nog meer te bevorderen. Voor het ontwerp van het totale voorzieningencluster is LAOS Landschapsarchitecten verantwoordelijk.

„Tot nu toe heeft Meerstad nog geen centrum. Doordat we de supermarkt als een uitnodigend openbaar gebouw hebben ontworpen fungeert het straks ook als een ontmoetingsplek voor de mensen in Meerstad. De supermarkt is daarmee meer dan alleen een supermarkt, ze draagt ook bij aan de sociale cohesie en strijd tegen vereenzaming.” – Erik Roerdink, partner en architect