De Zwarte Hond ontwikkelt masterplan voormalig industrieterrein in Goor

Van voormalige Twentse stoomblekerij tot hedendaagse leefomgeving

De Zwarte Hond gaat samen met Strootman Landschapsarchitecten het strategisch plan opstellen voor de herontwikkeling van het Twentse Stoomblekerijterrein (TSB) in Goor, dat onderdeel is van de gemeente Hof van Twente. Hierbij zijn ook de participatie-experts betrokken van SIR communicatie & participatie uit Enschede. Voor de ontwikkeling van het Masterplan Óp Stoom worden de komende tijd inwoners en andere betrokkenen op verschillende manieren uitgenodigd.

Organische ontwikkeling
Het Masterplan wordt een strategisch plan met ruimte voor organische ontwikkeling in de verschillende deelgebieden. Die deelgebieden worden de komende jaren stapsgewijs uitgevoerd. Wethouder Wim Meulenkamp is bijzonder enthousiast over de samenwerking: “Deze bureaus waren erg overtuigend en inspirerend in hun visie op het TSB-terrein. We gaan samen de volgende belangrijke stap zetten in de herontwikkeling van het terrein. We willen iets ontwikkelen dat past bij Goor en de omgeving. De Goorse bevolking vragen we om mee te denken.”

Samenwerkend team
Het samenwerkingsverband werd via een aanbesteding geselecteerd uit zes lokale, regionale en landelijke partijen. De Zwarte Hond en Strootman landschapsarchitecten werken vaker samen. Jeroen de Willigen, creative director bij de Zwarte Hond, vertelt waar hij naar uitkijkt in het masterplan voor het TSB terrein: “Het is een heel mooie plek, die door zijn karakteristiek echt het verschil kan maken in de verdere ontwikkeling in Goor. Dat we samen met de stad de toekomst hier mogen vormgeven, vinden we spannend.”

Berno Strootman is blij dat hij zich kan inzetten voor de toekomst van Goor: “Het TSB-terrein is groot en er kan veel. De gemeente is ambitieus, en wij ook. Goor krijgt er een heel bijzonder gebied bij, vlak bij het centrum.”

Barbara Borghuis, partner bij SIR, ziet veel mogelijkheden om samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen een gedragen Masterplan te ontwerpen. SIR communicatie & participatie is geen onbekende in Hof van Twente en ook betrokken bij het participatieplatform Ikpraatmee.

Afbeelding: Strootman Landschapsarchitecten