De Zwarte Hond wint twee BNA prijzen

Theater Zuidplein en Station Assen zijn bij de prijsuitreiking voor de BNA gebouw van het jaar 2021 in de prijzen gevallen. De Zwarte Hond is ontzettend blij met beide erkenningen.

In de categorie 'Leefbaarheid en Sociale Cohesie' werd Theater Zuidplein, ontworpen door De Zwarte Hond in samenwerking met Studio RAP en BURO M2R in opdracht van Hart van Zuid Rotterdam, tot winnaar verkozen. De jury, onder leiding van voorzitter Alexander Pechtold, was “Blij verrast door dit ‘heerlijk gedegen’ gebouw, dat logistiek vernuftig in elkaar zit en met zijn multifunctionele zalen en robuuste interieur ‘zo dertig jaar mee kan’. Naast het nieuwe zwembad staat het gebouw goed op zijn plek, de manier waarop het plein aan de publieke foyer tot leven is gewekt, toont de betekenis van het theater voor de buurt.“

Station Assen, ontworpen door De Zwarte Hond en Powerhouse Company in opdracht van de Gemeente Assen in samenwerking met NS en ProRail, won met een ruime voorsprong de publieksprijs. In totaal zijn rond 6.000 stemmen uitgebracht waarvan uiteindelijk 1.374 stemmen op Station Assen vielen.

De Zwarte Hond dankt alle samenwerkende partners die beide projecten mogelijk hebben gemaakt van harte!

De prijsuitreiking kan via de link nog een keer worden bekeken.