Voor welk probleem is bouwen boven het spoor eigenlijk de oplossing?

Daan Zandbelt, stedenbouwkundige en partner bij De Zwarte Hond, geeft donderdag 23 september 2021 in een lezing zijn visie op de betekenis van bouwen boven het spoor als oplossing voor de woningnood. De lezing is een intiatief van Holland Property Plaza (HPP) maakt deel uit van de HPP reeks over de ontwikkeling van stationslocaties.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan
Bouwen boven het spoor krijgt de laatste jaren veel aandacht. De opvatting bestaat dat het een substantiële oplossing zou kunnen zijn voor de woningnood en dat het overal om ons heen al gebeurt. Maar is dat daadwerkelijk zo?

Daan Zandbelt (Rijksadviseur 2016-2020) laat in zijn lezing zien waarom bouwen boven het spoor volgens hem niet per definitie een oplossing is en waarom we stedelijke ontwikkeling zo veel mogelijk los moeten zien van de ontwikkeling van een stationsomgeving. Zijn insteek is 'Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?'.

De Zwarte Hond en stationsgebieden
De Zwarte Hond heeft zich door zijn visie op mobiliteit in toenemende mate gespecialiseerd in het transformeren van stationsgebieden als ‘overstapplekken’ tot dynamische stedelijke gebieden waar je graag afspreekt, woont of werkt.

HPP lezing bijwonen?
Wil je de HPP lezing bijwonen en meepraten? Meld je dan aan via de website van Holland Property Plaza

Aanvang: Donderdag, 23 september om 17 uur