Nieuw duurzaam busstation in Hilversum

Nu het bestemmingsplan voor stationsgebied Hilversum is vastgesteld, tonen we ons ontwerp voor het nieuwe duurzame busstation dat we samen met Studio RAP hebben gemaakt.

Twee op maat gemaakte houten overkappingen creëren een onderscheidend busstation die het lommerrijke karakter van de mediastad benadrukt. Door gevouwen houten panelen te gebruiken ontstaat een uniek ontwerp dat expressie en esthetiek combineert met structurele efficiëntie.

Niet alleen bieden de overkappingen beschutting, maar zorgen ook voor een uitnodigende en comfortabele wachtruimte voor sociale interacties. De perforaties dragen overdag bij aan een uniek lichtspel, terwijl de overkappingen ’s avonds worden verlicht door de artistieke lichtinstallatie ontworpen door RNDR.

Het stationsgebied van Hilversum ondergaat de komende tien jaar een ingrijpende transformatie tot een bruisende plek waar het prettig reizen, wonen en werken is. Het busstation is onderdeel van het stedenbouwkundige plan, dat we samen met OKRA landscape architects hebben ontwikkeld.