Transformatie van stationsgebieden

Hoe verander je een treurplek in een bruisend stuk stad? Die vraag stelt de Volkskrant vandaag in een artikel over de transformatie van stationsgebieden.

Onze stedenbouwkundige/partner Daan Zandbelt beschrijft hierin de huidige situatie van Rotterdam Alexander als volgt: “80 procent van het maaiveld is verhard. Er is geen enkel contact tussen de straat en de omringende gebouwen. En na vijven zie je geen mens op straat.”

In onze visie laten we zien dat het anders kan. Door een betere functiemix van woningen, kantoorgebouwen en buurtvoorzieningen, voegen we levendigheid zoals scholen, sportvelden en een theater toe. Een transformatie van functionele verkeersknoop naar hét kloppend hart voor Rotterdam-Oost.

Zo’n integrale aanpak is iets wat we nog explicieter in de praktijk willen brengen in onze projecten. We noemen het onze ‘olympische ambitie’: in meer samenhang werken aan de grote transities. Nabijheid is hiervoor een sleutelbegrip, en stationsgebieden – zoals Rotterdam Alexander – zijn volgens ons de ideale plekken om aan duurzame én aantrekkelijke leefomgevingen te werken.

Lees hier het volledige artikel in De Volkskrant.