De Zwarte Hond actief op Stadmakerscongres 2022

Een afgeladen Theater Zuidplein stond op 4 november volop in het teken van het Stadmakerscongres 2022. Jaarlijks organiseert Architectuur Instituut Rotterdam deze ‘Rotterdamse werkplaats en denkruimte van het stadmaken’.

Het stedenbouwkundig team van De Zwarte Hond had het atelier KOERS OP ZUID georganiseerd. Aan acht drukbezette werktafels, die zich elk op een deel van Rotterdam Zuid focusten, bogen experts en stadmakers zich over de vraag “Hoe kan Zuid veranderen en toch zichzelf blijven?”  Ateliermeester was Jeroen de Willigen van De Zwarte Hond. Onder zijn leiding werd vanuit de gemeente Rotterdam gekeken hoe er met de nieuwe ontwikkelingen meer samenhang kan ontstaan in de doorontwikkeling van Zuid.

Krantenkop in 2040
In de ochtend kwam onder andere de vraag voorbij ‘Wat is de krantenkop in 2040 voor dit specifieke deel van Zuid?’ De stadsdelen van Rotterdam Zuid waarvoor de acht werktafels waren ingericht hadden betrekking op de Lombardijenknoop, Waalhaven/Charloisse Poort, Zuidplein, Stadsas Rijnhaven/Maashaven, Carnisse, Kop van Feijenoord, Cultuuras en Keizerswaard.

Het was een zeer succesvol Stadmakerscongres en leverde veel enthousiasme en nieuwe inzichten op die door de gemeente Rotterdam worden meegenomen naar participatiesessies over ‘Koers op Zuid’. Mooi om te zien dat zoveel mensen betrokken zijn bij hun stad!