De Zwarte Hond ontwerpt nieuw regiokantoor voor Alliander

Netwerkbedrijf Alliander verlaat in 2023 zijn bedrijfspand aan de Spaklerweg in Amsterdam. Het moederbedrijf van onder meer netbeheerder Liander verhuist zijn hoofdstedelijke vestiging naar het bedrijventerrein Sloterdijk iii. De erfpacht van de huidige vestiging loopt af in 2025. Deze kan niet worden verlengd omdat de gemeente andere plannen met de grond heeft.

in overleg met de gemeente Amsterdam is gezocht naar een nieuwe locatie om een vestiging te realiseren en de keuze is gevallen op een kavel in het gebied Sloterdijk iii. De grond is inmiddels aangekocht en via een aanbestedingsproces is De Zwarte Hond geselecteerd als architect. Het komende jaar wordt gebruikt om het vergunnings- en ontwerptraject te doorlopen. De start van de bouw staat gepland voor medio 2021.

Het programma omvat kantoren, opslagruimte, werkplaatsen en parkeervoorzieningen. Alliander vraagt om een circulair en toekomstbestendig gebouw, dat in 2023 in gebruik moet worden genomen. Omdat de kavel een zichtlocatie betreft, door de directe ligging aan het spoor, de A5 en de Basisweg, worden hoge eisen gesteld aan de architectuur.