De Zwarte Hond geselecteerd voor ontwerp Cultuurcluster Delfzijl

De Zwarte Hond is geselecteerd als architect van het nieuwe cultuurcluster aan plein de Molenberg in Delfzijl. Het ontwerpteam, dat verder bestaat uit Theateradvies bv, Zonneveld Ingenieurs, DGMR, abtWassenaar en Vos Ontwerpstudio, wist met zijn ontwerpvisie en plan van aanpak de gemeente te overtuigen. ‘We hebben veel vertrouwen in dit team en zien uit naar de samenwerking,’ aldus projectleider René Siebring.

Met veel plezier gaat het team de komende tijd werken aan het ontwerp. De komst van het cultuurcluster is een belangrijke impuls voor het Molenbergplein, dat echt een plek wordt voor cultuur en ontspanning en zo de levendigheid van de stad vergroot. Een zeer dankbare opgave om aan te werken!

Erik Roerdink, partner bij De Zwarte Hond, ziet veel kansen voor Delfzijl: ‘De locatie aan de Molenberg biedt de unieke mogelijkheid om de intimiteit van de oude vestingstad te combineren met de weidsheid van het open water. Het wordt echt een project dat Delfzijl nog meer op de kaart zet!’

Het ontwerpteam werd door de gemeente Delfzijl via een Europese Selectie uit vijf partijen gekozen. De nieuwe huisvesting voor het complex met onder andere een theater en een bibliotheek zal als alles volgens planning verloopt in 2023 in gebruik worden genomen.