Park Paviljoen wint BNA-prijs

Bij de verkiezing van het BNA Beste Gebouw van het jaar 2020 heeft Park Paviljoen De Hoge Veluwe, ontworpen door De Zwarte Hond en Monadnock, de eerste prijs gewonnen in de categorie ‘Identiteit & Icoonwaarde’. De jury heeft veel lof voor het gebouw, dat ze ziet als ‘een krachtig object, tot in detail door ontworpen’. ‘Mooi, tijdloos, duurzaam’, zo oordeelt ze.

De bekendmaking op 22 oktober was tijdens een drukbezocht, corona-proof online evenement, opgeluisterd door muzikale intermezzo’s, waarbij BNA-directeur Fred Schoorl en juryvoorzitter Neelie Kroes in direct videocontact stonden met de ontwerpers en opdrachtgevers van alle genomineerde gebouwen. In zijn dankwoord namens De Zwarte Hond en Monadnock ging Willem Hein Schenk in op het ontwerpproces en bedankte hij de opdrachtgever en overige betrokkenen voor de fijne samenwerking.

Het Park Paviljoen is een markant oriëntatiepunt midden in het bos en vormt de uitvalsbasis voor een dagje Hoge Veluwe. In het paviljoen zijn een restaurant, een parkwinkel en educatie- en ontvangstruimten gehuisvest. Het gebouw biedt bezoekers een gastvrij onthaal en voegt dankzij het verrassende interieur een belevenis toe aan het Park. Vorige maand won het project ook al een International Architecture Award.