Voorlopig ontwerp Cultuurcluster Delfzijl gepresenteerd

In opdracht van de gemeente Eemsdelta ontwerpt De Zwarte Hond een nieuw Cultuurcluster in Delfzijl voor iedereen uit Delfzijl en omstreken. Met het voorlopig ontwerp kunnen de stad en haar inwoners zich nu steeds meer gaan verheugen op een prachtig gebouw en een mooie toevoeging aan de stad.

In het ontwerp is rekening gehouden met het karakter van de vestingstad, en de belangrijke positie van de haven. Het nieuwe Cultuurcluster wordt gerealiseerd op de plek van het huidige theater de Molenberg, de bibliotheek en partycentrum De Bolder. Ook in het nieuwe complex wordt plek gemaakt voor het theater en de openbare bibliotheek. Daarnaast kunnen Partners van het IVAK - de culturele netwerkorganisatie van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum – kunnen gebruik maken van ruimtes binnen het complex. De publieke ruimten van het complex grenzen aan de openbare ruimte en dragen daarmee bij aan de levendigheid van de openbare ruimte.

Abcnova leidt voor de gemeente het ontwerp- en realisatieproject. Het ontwerpteam bestaat, naast De Zwarte Hond, uit: Theateradvies bv, Zonneveld Ingenieurs, DGMR, abtWassenaar, Total Cost en Vos Ontwerpstudio.